Няма значение, че Пеевски яде от баницата! Хасан от ДПС си иска избори или Борисов да е сам

хасан адемов

”За нас предсрочните избори са неизбежни, заявили сме го многократно.” Това заяви председателят на социалната комисия в НС Хасан Адемов. Той подчерта, че заради скандалите ”Обединените патриоти” са причината за това по-скоро да има предсрочни избори. Адемов поясни, че все пак отговорността за управлението е на ГЕРБ.

Хасан Адемов не пожела да коментира претенцията на БСП да бъде единствена опозиция, но изтъкна факта, че още от самото началото на структурирането на кабинета от ДПС са били против участието на патриотите в управленската коалиция.

Адемов отбеляза също пред БНР, че едва сега БСП са се присъединили към техните идеи, както за оставката на Валери Симеонов, така и участието на патриотите в управлението.

Относно предложението на ДПС да подкрепи кабинет на малцинството той коментира, че това е друга теза. В социалната комисия работели по тази хипотеза като се търсело консенсус.

„По никакъв начин идеята за търсене на консенсус в социалната комисия не може да бъде прехвърлена към отношенията между политическите партии в Народното събрание“, поясни Адемов.

По отношение на сигнали от майките на деца с увреждания, че одобрените промени в законите, не са това, което са се разбрали с депутатите, Адемов подчерта, че напрежение е предизвикал Закона за личната помощ и разпределението на 71,5 млн. лв.

Той поясни, че никога те е имало идея за ограничаване на личната помощ. Идеята е било тези средства да бъдат експонирани, показани в бюджета и това е създало напрежение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ