Таксиджия попадна в цигански капан и се прости със 700 лв.

такси

За нова нагла схема, в която попадат бургаски таксиджии, съобщи Флагман.бг. Преди дни възрастен бакшиш от жк „Меден рудник“ се простил със 700 лева.

Действието се е разиграло в кв. „Акациите“. Таксиметровият шофьор имал сериозни лични проблеми – синът му бил в болница след катастрофа. Възрастният мъж бил при него в лечебното заведение и решил малко по-късно да се прибере вкъщи към жк „Меден рудник“, без да приеме курсове за този ден.

Докато минавал през ул. „Индустриална“ обаче, четирима мургавели му махнали, за да спре. Първоначално му казали адрес в посока центъра. Таксиджията обаче им отказал и категорично заявил, че в момента не е работа и се прибира към жк „Меден рудник“. Тогава циганите се съгласи бакшишът да ги закара в тази посока – да ги остави в района на бензиностанция „Петрол“ на ул. „Чаталджа“ – малко преди пътен възел „Юг“. Ромите казали, че там ще ги чака техен приятел, който ще им плати.

Стигнали до мястото, но така и не се появил човек, който да даде парите. Таксиметровият шофьор се усетил и им казал да се махнат. Те слезли от колата, но са отворили багажника, където оставили малък куфар.

„В продължение на 3-4 минути държаха капака отворен, въпреки че в багажника нямаше абсолютно нищо, освен техния багаж. Шофьорът през отворения прозорец им го каза това, но те продължаваха да стоят там. Тогава таксиджията слезе от колата, за да ги изгони. Но в това време единият от тях открадна чантата му от колата и всички избягаха в различни посоки. След малко дойдоха ченгета, потърпевшият написа обяснения, дано да ги отрият“, разказа очевидец на обира.

В чантата на таксиметровия шофьор е имало над 700 лева и всички лични и служебни документи.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ