#КОЙ може да накара масонът Цацаров да хване мистрията и да удари по главата масонът Горанов?

цацаров горанов капитал

Няма да кажа като Местан, че съм настъпил руска мина, подметна вчера в тв-студио Владислав Горанов. И даде на мислещите да разберат, че това срещу министъра не е обикновена атака за един харизан апартамент.

Вече е очевидно, че Горанов е настъпил някъде не кого да е, а самият Делян Пеевски! Най-вероятно по руските връзки на ДПС-олигарха, ако се съди по изявлението на министъра. Както го направи и Местан. И знаем какво се случи с него.

Самият Бойко Борисов подхрани впечатленията, че това е дисциплинираща мярка спрямо неговият финансов изтърсак. „Горанов е голям човек, да излезе и да обясни“, каза премиерът. Така Борисов реагира и на Валери Симеонов.

Поставяйки действията на двамата под един знаменател, Бойко признава, че както Симеонов е вицепремиер по линия на коалиционно споразумение, така Горанов е министър по споразумение с Пеевски. Защото, ако беше негов избор, да му е опънал ушите. Като на Московски, акто на Радев, като на Нанков.

Горанов обаче е друга бира. И сега някой я разпеняви. #КОЙ? Кой има властта да прати Сотир Цацаров по следите на Горанов за нещо, което е от 5 години в медиите? Един-единствен човек – Делян Пеевски. Началник и на Цацаров, и на Горанов. И след направения някъде (скоро ще разберем къде и кога) опит на Горанов да се еманципира от Корпулентния, веднага цъфна проверката на Цацаров.

Самият прокурор и Горанов са масони, май от една ложа, и не го крият. Където и да попаднат на обществена проява, винаги се поздравяват по масонски (на снимката). А правило №1 на „зидарите“ е никога да не тръгват срещу брат. Т.е. трябва да има нещо много черезвичайно, за да хване Цацаров мистрията срещу Горанов. И да го зациментира отново в стената на Пеевски.

Показателна е и реакцията на лобитата в ГЕРБ и на медиите на Пеевски. Политици като Цветанов, които отдавна мечтаят за еманципация от Вожда, удариха по Горанов, подкрепиха атаката на Пеевски срещу финансовия министър. Т.е. срещу кабинета. Близкте на Бойко гербери гледат да намалят скандала. Това е основната задача и на медии като ПИК, силно обгрижващи Борисов. Докато газетите на Пеевски още не са свалили темата от дневния си наплювателски ред.

Развръзката със случая „Горанов“ ще покаже доколко съгрешил е министърът. Ще се види дали Пеевски не е истинския Кръстник на Горанов, който го е пуснал в кабинета, както онзи другия кръстник в апартамента. И когато малкия Влади е счупил скъпата ваза, Кръстника ще го накаже или с мъмрене, или с изхвърляне от кабинета. Ако е второто, това ще официализира натиска над Борисов за експертно правителство.

Апропо, четохте ли днес интервюто на Царя пред „24 часа“? Човекът, при когото се появи Пеевски, зове Борисов за нов, експертен кабинет на малцинството в рамките на този парламент…

Снимка: ВЕСТНИК КАПИТАЛЗа нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ