Напрежение в Монтана: Роми се жалват, че няма кой да им намери работа, багери на ВиК им прекъсват водата

Заснемане

След заплахите с пистолет към служители на ВиК Монтана отишли да прекъснат водата на нередовен платец, в сряда сутринта инспекторите влязоха в ромската махала с полиция, за да прекъсват водоподаването на тези, които не са си плащали.

В ромския квартал „Кошарник” в Монтана. Инж. Людмил Минев от ВиК- Монтана обясни: „Днес са подготвени за прекъсване 9 абонати, които до края на деня ще бъдат прекъснати при условие, че ни заплатят сумите, които дължат към ВиК. Те са запознати със сумата на тяхното задължение. Изпратена е покана за погасяване на задълженията. Фиксиран е и срок. В този срок трябва или да заплатят цялата сума, или да се явят в дружеството и да сключат споразумителен протокол за разсрочено плащане на тази сума. В такъв случай се преустановява действието.”

Длъжниците са много, посочват от ВиК дружеството. До края на месеца ще бъдат прекъснати 22 абонати. „Кражбата на вода дали с незаконно отклонение, или с незаконно присъединяване, след прекъсване, е вече криминализирано деяние и при установяването на такъв случай ние сме длъжни да уведомим 112 и от там вече случаят се поема от полиция, прокуратура, следствие и се завършва със съдебно производство”, припомни инж. Минев.

„Аз сега казах, на пенсията ще ги дадем. Колкото има – толкова. Направо отивам и ги внасям”, каза жител на махалата, на когото предстои да му бъде спряно водоподаването.

„Не си плащаме водата, защото нямаме работа. Намерете ни работа и ще си я платим“, коментира ромка, която разкри, че не е плащала от 3 години, а повече от 5 години е без работа.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ