Огромен пожар гори във Велико Търново, щетите са огромни

пожар

Голям пожар унищожи няколко стари къщи във великотърновския квартал „Варуша“. Четири пожарни автомобила и десетки огнеборци опитват да овладеят пламъците, преди да се прехвърлят и на съседните долепени една до друга постройки. По първоначални данни жертви и пострадали хора няма, но щетите са огромни.

Сигналът за инцидента, започнал на ул.“Поборническа“, е подаден около 9 ч. сутринта. Огънят избухнал в дома на пенсионера Райчо, който трупал в малкото жилище огромни количества дърва, за да се топли. „Пърновачално той се опитвал сам да гаси, отдолу аз подлагах легени, защото течеше вода. После започна да думка с някакво дърво, щом отворих вратата, видях въглените и разбрах, че всички горим“, разказа пострадалата Величка Станева, която обитава къща на ул. „Колю Гайтанджията“. Там са засегнати общо 3 жилища.

На мястото на инцидента са шефът на Регионалната дирекция на пожарната комисар Красимир Кръстев и зам.-кметът на Велико Търново проф.Георги Камарашев. Започна и настаняването на хората, останали без дом в общински жилища. Първите, на които е осигурен подслон, са Величка, дъщеря й и нейната внучка.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ