Нинова не поздравила Станишев, защото чакала разрешение на Изпълнителното бюро

37991251_2169903039955305_8771214660369121280_n

Соцлидерката Корнелия Нинова не е поздравила Сергей Станишев за преизбирането му за президент на ПЕС, защото не е имало решение за това от Изпълнителното бюро на партията.

Това обясни заместникът й Драгомир Стойнев на брифинг след заседанието на ръководството.

Поздравителен адрес от Нинова и Изпълнителното бюро има и ще бъде изпратен. Не може от лично име, когато е от ИБ, трябва да бъде одобрен, обясни Стойнев. Но и на петия ден след избора на Станишев не стана ясно дали поздравителното писмо вече е изпратено или предстои това да бъде направено.

За разлика от Нинова, премиерът Бойко Борисов поздрави Станишев още в нощта след избора му и му написа, че се радва, че българин е на толкова висок пост и трябва да продължи да дава поводи за гордост на България.

Радваме се за това, че Станишев е преизбран, каза днес и Стойнев, но едва след зададен от журналисти въпрос.

Конфликт Нинова – Станишев няма, категоричен бе зам.-шефът на БСП. Той напомни доводите на лидерката да не отиде на конгреса на ПЕС в Лисабон и даде пример, че в някои държави правителствата падат заради Пакта за миграция.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ