Бивш юрист на Баневи разтресе ефира с шокиращи разкрития, семейството си е купило кола за 1 млн. с парите за заплати на служителите

Баневи1

От 2008 година работя за семейство Баневи. Първата ми работа беше изключването на Николай Банев от съдружие с Ветко Арабаджиев. Това заяви пред Нова телевизия Мария Николова, бивш юрист и пълномощник на семейство Баневи.

„След това започнах да работя навсякъде, където имаше проблематика. Отидох в „Полимери“ в края на 2008 година, но дружеството все още имаше шанс да бъде работещо. С плана, който бяха направили семейство Баневи обаче, такъв шанс нямаше.

„Още през 2009 година стана ясно, че тези хора нямат желание да развиват това предприятие и то да бъде работещо“, уточни бившият пълномощник на олигарсите.

„Когато аз отидох в предприятието установих, че не са изплащани заплатите на работниците за 6 месеца назад. Ние събрахме над 1 млн от вземания и аз предложих те да отидат за изплащане на заплати на служителите. Първоначално г-жа Банева се съгласи, но след това Николай Банев ми се обади и каза да му преведа парите по неговата сметка, защото смята да си купи кола. И го направи“, разкри Мария Николова.

„Предприятието „Елма“ със самото приватизиране между Николай Банев и друг виден приватизатор Борис Бояджиев е имала негласна уговорка дружеството да бъде фалирано, за да може г-н Бояджиев, който има същият бизнес да прогресира, а „Елма“ да се нареже за скрап. Това нещо се случва, а в техния бизнес се говори за 10 млн. лева, които г-н Бояджиев е дал на Банев. Част от тези пари са били предоставени от г-н Митевски, който е свързан с „Алфа банка“, добави Мария Николова.

„Г-н Банев се появява с 10 човека охрана, обикновеният човек не може да говори с него. Когато той реши да нареже „Полимери“, дойде икономическа полиция, но нищо не се случи“, отсече тя.

„Истината в крайна сметка трябва да излезе. Аз съм била много близка и с двамата, но изключително цинично е тези хора да се правят на жертви. Г-жа Банева никога не си е гледала децата“, отсече бившият юрист на Баневи.

„Случи се личен инцидент с мен, имаше заплаха за сигурността ми и това преля чашата и аз реших, че трябва да напусна“, заключи Мария Николова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ