Най-накрая: Министър Маринов обяви кой е кандидатът за нов главен секретар на МВР

Младен Маринов

Ивайло Стефанов Иванов, директор на СДВР, е кандидатурата на правителството за гл. секретар на МВР. Това обяви вътрешният министър Младен Маринов.

„Номинацията е съгласувана с президента Румен Радев“, уточни Маринов.

„Вече се изпълняват засилени мерки за сигурност с приближаването на празниците“, каза още вътрешният министър.

„Ивайло Иванов има всички необходими качества за длъжността главен секретар на МВР. Той е дългогодишен служител на Министерството на вътрешните работи. Минал е през всички длъжности в кариерното развитие, включително от полицай в „Охранителна полиция“, поделението за специализирани полицейски сили, през зам.-директор на “Гранична полиция” – Аерогари, директор на „Гранична дирекция“-Драгоман, директор на Столичната дирекция на вътрешните работи. Така че има необходимите качества и подготовка. Завършил е Академията на МВР, след което и магистратурата с юридическо образование. Изкарал е множество международни школи, включително в Унгария и САЩ. Смятам, че има всички необходими качества за работа в екип и изпълнение на длъжностната характеристика, която изисква длъжността главен секретар на вътрешните работи“, посочи още министър Маринов.

Кой е старши комисар Ивайло Стефанов Иванов?
Старши комисар Ивайло Стефанов Иванов е роден през 1977 г. в Луковит. Започнал е в системата на МВР през 1999 г. като полицай в столичната дирекция, преминал е през длъжностите: полицейски командир и началник група в СДВР, зам.- директор на РДГП „Аерогари“ и директор на РДГП „Драгоман“.

Завършил е бакалавърска степен във ВИПОНД-МВР през 2001 г. специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“. През 2010 г. е защитил магистратура – специалност „Право“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Старши комисар Ивайло Иванов бе назначен за директор на СДВР през май м.г.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ