Шефът на строителите отсече: Получихме уверението на президента, че ще подкрепи бранша

румен радев

„Обсъдихме проблемите, които стоят пред бранша. Получихме уверението на президента, че ще подкрепи бранша и го подкрепя във всички негови начинания“. Това заяви шефът на Камарата на строителите в България Илиян Терзиев след срещата с президента Румен Радев. Днес камарата изкара 1000 строителни машини на мирен протест с искане да спрат политическите атаки към бранша.

Терзиев допълни, че президентът им е благодарил за оказаната подкрепа при инциденти в страната, като трагедията в Хитрино, както и подпомагането на кампанията за Нова година в подкрепа на деца.

Ние си казахме проблемите, които обсъждаме цял ден. Поставихме най-важните въпроси, които касаят законовата част на нашата дейност. Получихме уверение, че от тук нататък ще работим заедно и ще вървим в тази посока.

От камарата искат да се внесат промени в Закона за устройството на територията и Закона за обществените поръчки, „за да има прозрачност в бранша – при определяне на цените и приемането на строително-монтажни работи“. Друг проблем за строителния бранш е недостигът на кадри.

Терзиев каза, че едно от главните искания на бранша е да се спре политическото говорене за бранша. Той обясни, че ще бъде полезно да има санкции „срещу злословенето“, защото проблемът да охулваш един човек е много сериозен, а фирмите претърпяват и финансовите загуби.

Шефът на КСБ обясни още, че са получили уверение от премиера Бойко Борисов, че дължимите суми на строителните фирми, ще бъдат изплатени до Коледа.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ