Съдът: Няма нито едно доказателство срещу Бирмата

Бирмата

По делото няма абсолютно никакво доказателство, което да е уличи Евлоги Станоев – Бирмата за престъпленията, в които е обвинен – организатор на престъпна група за производство, съхранение и разпространение на цигари.

Това обяви спецсъдия Виктор Чаушев, като веднага освободи от ареста Бирмата и не му взе мярка за неотклонение.

Бирмата се предаде сам на разследващите на 10 декември. Преди това на 23 ноември той е пуснал молба чрез адвокатската си Ина Лулчева, че желае да се яви пред прокуратурата.

От там му отговорили това да стане на 10 декември. Съдът коментира, че това е необяснимо дълго време предвид усилията, които прокуратура твърди, че е положила за издирването му и предвид издадената за Евлоги Станоев европейска заповед за арест.

По същество съдия Чаушев посочи, че името на Бирмата се споменава само от показанията на двама свидетели, които изказвали предположения с изразите „Знам“ и „Чух“, без да посочват откъде и от кого.

„Едно обвинение не може да се гради на предположения“, каза съдията и подчерта, че доказателственият дефицитет не може да бъде запълнен дори и ако в тези предположения има и логически разсъждения. За финал съдът посочи, че не приема да има опасност Бирмата да се укрие.

Той ще бъде освободен веднага освен ако прокуратурата или МВР не го задържат за друго.

Решението на спецсъда може да се оспори пред втората инстанция на 20 декември.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ