Бизнесменът Алекс Ваклин стъписа Хекимян в национален ефир: Иванчева искаше много повече от 500 000 евро

антон хекимян

Бях подложен на рекет от страна на кмета Иванчева. Тя искаше да платя 20 евро на квадратен метър, за да може проектите ми в „Младост“ да вървят гладко. Не мога да кажа дали СРС-тата са автентични, защото още се разглеждат, но мога да потвърдя, че посредникът ми е обяснил нещата по същия начин.“ Това каза бизнесменът Александър Ваклин в студиото на „Тази сутрин“ по bTV няколко дни след като изплуваха нови скандални документи от бръмбарите, уличаващи бившата кметица на „Младост“ в корупция.

Припомняме, че преди броени дни Иванчева пробва финт в съда, но я попариха! Шамарът на Ваклин пък я закова.

„Търсих посредника с цел да осъществя контакт. Исках да зная каква е причината 1 година преписката ми да е хвърлена в битието. Имам четири уговорени срещи, на които тя не пожела да дойде. Само веднъж се видяхме. Тя знаеше много добре с кого се среща. Аз не отивам сам до общината. Тя е предварително подготвена от посредника“ , разказва Ваклин.

Той твърди, че му е било обяснено, че кметицата е изнервена и трябва да действа бързо.

„Казаха ми, че тя няма да говори конкретно за пари. Тя потвърди в разговора, но никога не е искала директно пари. Трябваше да отида в общината и да предам нещата там. От разговора с Иванчева трябваше да ми стане ясно, че проектът ще стартира. Разговорът беше много нелеп. Тя ме попита няколко пъти как се казвам, което показва лошо възпитание и самозабрава. С тази среща бях поставен в много неудобно положение“, допълни още бизнесменът.

Ваклин обясни, че посредникът го е завел в общината, където е трябвало да занесе парите.

Той е бил инструктиран от властите как да действа по време на тази среща и да крие микрофона си докато преговаря Десислава Иванчева.

„Разговорът протече на един самозабравил се език, който опитва да унижи човекът отсреща“, разкри още Ваклин.

„След изслушването на всички СРС-та, те ще излязат в медиите и обществото ще види всичко. Посредникът поиска 15-20% хонорар от цялата сума. В началото поискаха много голяма сума, накрая стигнахме до 500 хиляди евро“, сподели още той.

Бизнесменът обясни и цитата на Иванчева от изтеклото СРС, в който казва: „За Ваклин 3 по 75!“

„Три вноски по 75 хиляди евро за първата вноска по проекта. Първо трябваше да имам разрешение за строеж, а след това разрешение за ползване. На срещата носех 70 хиляди белязани пари. Петко Дюлгеров се отказа от идването си в общината и ме сложиха в една стая с човек, който отговарял за финансовата сигурност, каквато длъжност със сигурност няма. Оставиха ме да чакам два часа пред кабинета на Иванчева. След това ме вкараха в заседателната зала на кабинета. Около половин час разговаряше само той с мен, за да се увери, че съм добронамерен“, допълни Ваклин.

Той постоянно бе прекъсван от водещия Хекимян, особено в моментите, когато младият бизнесмен обясняваше как е бил изнудван и защо е решил да се обърне към властите за съдействие срещу рекета и корупцията. На констатацията на Хекимян, че сега станало така, че Иванчева е в ареста е проектите на Ваклин тръгнали, безнесменът го затапи с въпрос: А вие искате да си бях платил, че да получа разрешенията?



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ