Ужасна развръзка: Кмет влезе в дома на свой съселянин, а там го откри мъртъв

Линейка

Кметът на бобовдолското Големо село Васил Васев откри мъртъв в дома му 66-годишния си съселянин Емил Георгиев. “В селото има 6-има възрастни и самотни хора. Някои от тях имат деца, други не са създали семейства, но имат братя и сестри, които не намират достатъчно време да навестяват близките си. Налага се всяка вечер и сутрин да ходя по домовете на самотни и болни хора да ги проверявам кой как е и от какво има нужда”, разказа вчера пред struma.bg. кметът Васев.

Той допълни: „При Емил ходих завчера вечерта, дори не ми отвори вратата. Отвън го попитах как е, той отговори, че е добре, и аз си тръгнах. Видях, че храната, оставена му от Социалния патронаж, стои закачена в торбичка на входната врата. Не беше пипана, значи не беше ял. Сутринта отидох и го открих мъртъв в леглото.“

Обадих се на сестра му в София да дойде да го погребе. Човек не знае какъв ще е краят му. Цял живот гради, събира пари и накрая може да си отиде сам от този свят като куче”, разказа В. Васев.

Преди години Емил Георгиев работил в ТЕЦ “Бобов дол”. Разболял се и напуснал. Живеел с малката си пенсия по болест. Не бил семеен, има брат и сестра, които живеят в София.

Вчера кметът на Големо село се обърна с апел към роднините на самотно живеещи в селото: “Намирайте време за старите си родители и роднини, особено през зимата, не ги оставяте да умират в самота”, заяви В. Васев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ