България потъва в мъка: Погребват убитата рейнджърка само ден, след като..

1544688171-5

Скръбта в поделението в Карлово, където служеше убитата от бившия командос рейнджърка Десислава Стоянова, е пълна. Нейното погребение се очаква да е утре, тъй като тялото вчера не беше освободено от Съдебна медицина. Днес обаче завинаги в черната земя ще положат главния сержант на един от батальоните -Христо Ламбуров. Военният е малко над 40 години, издъхнал е внезапно и неочаквано след тежка операция преди дни.

Утре Десислава ще бъде положена в гроб до неговия. „Заедно на оня свят ще си говорят по работа“, не спират да плачат близки и приятели на двамата отишли си без време военнослужещи. Стоянова и Ламбуров ще бъдат изпратени с войнски почести. Заради траура плануваният за днес коледен концерт на военно-духовата музика към 61 Стрямска бригада е отложен за 18 декември, от 18 часа.

В нощта на 29 срещу 30 ноември бившият командос Светослав Каменов е убил в жилището си в Сопот рейнджърката. Основната и до сега версия на разследващите е, че двамата се скарали заради автомобила на Стоянова, която Светослав трябвало да ремонтира, но предал за скрап и очаквал да вземе дребна сума пари.

Преди дни Каменов се яви безпардонен, с нетрепващи очи пред съда в Пловдив и каза, че иска домашен арест. Въпреки, че когато е бил арестуван, е признал, че е счупил врата на Десислава и е натъпкал тялото й под дивана, а после забил в седалката две видии, в досъдебното производство той не е направил признания за убийство.

Съдът остави Светослав Каменов в ареста за постоянно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ