Зам.-министър попиля сектата „Иванчева“, истината лъсна – оказват натиск за по-лека присъда

Иванчева

Арестите не могат да се похвалят с домашен уют. Много години тази система е извън общественото внимание. Едва от няколко години, след пилотно решение на Европейския съд за правата на човека, се влагат средства за подобряване на условията в местата за лишаване от свобода. Това коментира зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов в сутрешния блок на БНТ.

„Тенденциозно бяха разпространени кадри на окованата Иванчева, които може би основателно обаче, предизвикаха хорската реакция. Не трябва да има двоен аршин и отношението към задържаните, то трябва да е равно“, заяви Проданов на въпрос дали има различка между транспортирането на обвиняемите Десислава Иванчева и Биляна Петрова и семейство Баневи.

„Още от момента на задържането на Иванчева и Петрова има „обществена кампания“, която вероятно цели да се окаже влияние върху съда, за да се достигне до по-лека присъда“, допълни Проданов.

„Двата типа гривни за проследяване се поставят на левия глезен или на китката на осъдените, а целта им да се следи местоположението на осъдените. Тези мерки ще се прилагат на лица, осъдени на пробация, така че да се контролира да не посещават забранени за тях места. Ако ние не искаме те да посещават дадено място, даваме настройките на гривната, и ако те го посетят, гривната ще ни даде сигнал“, завърши Николай Проданов за относно новите електронни гривни за проследяване на осъдени лица.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ