Мощен скандал тресе БСП: Вкарват Корнелия Нинова в ъгъла, ето как с Елена Йончева затрила 200 000 гласа

37991251_2169903039955305_8771214660369121280_n

Поредни вътрешно партийнии скандали успя да заформи Корнелия Нинова в БСП. Причината е протестът на строителния бранш, който вчера се надигна срещу червените, заради действията на любимката й Елена Йончева. Абсолютно безпрецедентно Камарата на строителите изкара над 1000 машини и стотици работници, които се изправиха срещу ширещата повече от година безпринципна политика на нападки и хулене от страна на трупата на Нинова. Стигна се включително до хулене на държавата ни пред ЕС, което ескалира окончателно напрежението, след като стана ясно, че това може да коства загуба на евросредства за България след доносите на Йончева.

Оказва се, че това никак не се е харесало на част от депутатите, както и на членове на червените, които са останали изненадани от продължаващата агресия, с която Нинова ръководи партията. Според тях от самото начало начинът, по който започнаха обвиненията от страна на Елена Йончева и добре украсени от Корнелия Нинова, ще доведе единствено до негативи за БСП, както и се случи.

Строителният бранш е един от най-мощните в България, като фирмите излезли на протест вчера работят не само у нас, но и в чужбина и дават хляб на стотици хиляди българи. „Да излезеш и да говориш подобни неща без да имаш каквито и да било доказателства, просто за да си вдигаш рейтинга и да замазваш отчайващото си положение на лидерския пост е тотално безхаберие към партията и хората. Това може да ни коства загуба на над 200 000 гласа и Нинова трябва да отговаря за това на предстоящия пленум”, коментират социалисти.

Докато замазвала очите на местните организации с „Визия за България”, Нинова не спирала да води политика за съсипване на партията с агресивния си тон и необмислени ходове, едно от които е именно хуленето на строителния бранш. „Идват избори, тя първо показа на Станиев, че не го зачита като не отиде в Лисабон. Каквото и да обяснява, както и да се оправадава, на всички стана ясно, че това е голяма обида. На Сергей му е ясно вече що за човек е тя и ако не беше той отдавна БСП щеше да е изхвърчала от ПЕС.

Друг е въпросът за пораженията, които прави тук, на местно ниво. Идват местни избори, а с хуленето по строителния бранш загубихме минимум 200 хиляди гласа. Краха й ще бъде невероятен, а тя въобще не си дава сметка затова. Обезкърви партията, начело изкара хора, които дори не могат да проведат нормален дебат”, възмущават се социалисти, които все още таят надежда, че нещата могат да се оправят и да намерят начин да я бламират на конгреса.

По информация на медията ни разширяващата се опозиция в БСП вече е започнала да изготвя план, с който да притисне Корнелия Нинова на предстоящия конгрес, като този път ще й поискат сметка за щетите, включително и оставка.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ