Младен Маринов: Коледните бонуси на полицаите ще са по 100 лева, няма повече пари

Младен Маринов

Коледните бонуси на полицаите ще са по 100 лева, защото няма пари за повече, каза вътрешният министър Младен Маринов пред журналисти в коментар на искането на СФСМВР парите за Коледа да са по 385 лева, цитиран от БТА.

Маринов разпоредил проверка как са харчени парите на МВР и станало ясно, че след като били платени заплатите за декември, остават по100 лева на човек, в т.ч. и на наказаните. Така парите за бонуси общо са около 5 млн лева.

Колкото до 100-те милиона, отпуснати на среща при премиера в началото на годината – парите били дадени за увеличение на заплатите, като в тях били включени и заплатите на новоназначените служители, каза Маринов. И поясни, че няма как да бъдат прехвърляни пари от различни пера в бюджета за заплати.

Трябва да се намери консенсус между големите желания и възможностите, посочи Маринов. През 2019 година увеличението ще е 10 на сто върху основната заплата. Така тези полицаи, които имат стаж над 15 години стаж в МВР ще получат около 12-13 процента увеличение, защото то се отразява и върху частта за прослужено време.

Заместникът му Стефан Балабанов допълни, че няма от къде да се намерят повече пари.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ