Нечувано: Запалиха джипа на кмета на Банско

Георги икономов, атанас камбитов

Личният автомобил на кмета на Банско Георги Икономов е запален в нощта на събота срещу неделя. За късмет огънят е забелязан в съвсем ранен етап от съседи, които незабавно подали сигнал и на място се отзовал екип от РСПБЗН – Разлог, който потушил огъня.

Щетите върху автомобила са в предна лява част. Обгорели са гумата, калникът и фарът на возилото. Органите на реда работят по версия за палеж, но на този етап няма установен и задържан извършител. По случая има образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 330, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщава струма бг.

Сигналът за пожар е подаден около 02:30 часа на 09.12.2018 година. Джипът „Мицубиши Паджеро“ е бил паркиран пред къщата на съпругата на градоначалника, на улица „Георги Сава Раковски“ в Разлог, където семейство Икономови живее. На сутринта след инцидента следствена група е направила оглед на местопрестъплението. По случая все още се работи.

Кметът на Банско Георги Икономов отказа коментар по случая. Ако извършителят бъде установен, го грози наказание от една до осем години затвор.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ