За шофьорите: Отказваш глоба за каране без винетка – взимат ти талона

винетка

Хванат ли ни без винетка и откажем да си признаем нарушението и платим глобата, тол контролът на пътя ще може да ни отнеме талона на автомобила. Нарушителите ще бъдат засичани чрез регистрационния номер на автомобила от камери, разположени по пътната мрежа и в мобилните екипи, съобщиха от АПИ.

Нарушителите ще бъдат спирани от автомобилите на тол контрола. На водача, който не е заплатил винетка, ще бъде дадена възможност да заплати компенсаторна такса на място, разяснява „Монитор“.

Размерът на компенсаторните такси в момента е качен за обществено обсъждане – за леки автомобили е 70 лв.; за автомобили от 3,5 до 12 т – 125 лв. и за тежкотоварните над 12 т – 175 лв. Контролните автомобили са оборудвани с ПОС терминали и плащането на таксата ще става с дебитна или кредитна карта.

„След заплащане на компенсаторна такса пътуването ще може да продължи до края на астрономическия ден без винетка, но на следващия ден, ако не се закупи винетка, отново е налице нарушение“, обясни проф. Олег Асенов, експерт към пътната агенция.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ