Олигархът Банев финансирал БСП – ето колко пари признава, че им е дал

Баневи1

Откъс от интервю на журналист от бТВ с олигарха Николай Банев от 2013 г. се завъртя в мрежата с оглед на последните събития около неговия арест. На въпросите олигархът се усмихва си спомня как е захранвал социалистите, които през 90-те нямали пари за ток и заплати, посочват от сайта tribune.bg.

Излизат и все по-брутални подробности за методите, с които Банев натрупва огромните си богатства, с които е захранил „столетницата“, напомня „Трибюн“. Юристка, работила с милионера, разказа как работници са оставяни без заплати половин година, за да си купи той автомобил за 1,5 млн. долара. Има и случай на служител на Банев, който се е обесил от нищета и мизерия.

Ето какво казва олигархът в откъса от интервюто:

– Защо бизнесът влиза в политиката?

– Защото това е най-бързият път да станеш богат. Ние се шегувахме с Кольо Добрев, лека му пръст, когато ми беше поискал няколко пъти пари, имаха проблеми тогава на „Позитано“. С плащането на парно, ток, вода, заплати и т.н.

– Колко пари ви е искал г-н Добрев?

– Не, те от сегашна гледна точка са няколко десетки хиляди долара, което е смешно. Но тогава бяха много пари между другото, защото с тях се плащаха сметките на цял „Позитано“.

– Може да се каже, че сте плащали заплати на хора от БСП, така ли?

– Да. Включително и на висшите лидери. Най-вероятно и на Станишев.

Баневи са обвинени за пране на пари, данъчни престъпления, за участие и ръководена на организирана престъпна група, както и за държане на оръжие. Те бяха арестувани във Франция и екстрадирани у нас. В момента се намират в ареста, а спецпрокуратурата иска да наложи запор върху офшорните им сметки.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ