Убит ли е Тодор Николов – топ криминалистът Ботьо Ботев за мистериозната смърт на шефа на КАТ

1544711991-117738-660-370

Самоубийствата са значима и изключително сложна категория в обществения живот. Това каза по Нова телевизия за мистериозното самоубийство на шефа на КАТ в Казанлък топ криминалистът Ботьо Ботев.

Припомняме, че катаджията Тодор Николов беше в неизвестност почти два дни, а в петък беше намерен мъртъв край язовир „Копринка“. Основната версия на полиция и прокуратура е самоубийство.

„Явно, че нещата някак си не са в ред от гледна точка на самата обстановка. Много предположения и констатации могат да се направят. Ако приемем тезата, че се касае за някаква психологична криза в поведението на колегата, кой ще прецени как е взел решението си? Това е една сложна психологична категория – когато човек е стигнал до подобни съждения и действия“, допълни Ботев.

„В тази ситуация има много неща, които трябва да се изясняват. Не винаги онова, което е намерено – примерно пистолетът е наблизо, но има ситуации, при които може да се инсценира такова самоубийство. Практиката разполага с редица странни неща и ситуации“, сподели криминалистът.

„Твърде рано е да се правят каквито и да е изводи. Бих казал, че може би в тази ситуация нещата вървят в едно самоубийство“, заключи експертът.

Според Ботев, изключително трудно е да се установи дали в този случай става въпрос за убийство, но маскирано като самоубийство. Той не изключи подобен развой, но уточни, че това по-скоро граничи с невъзможното.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ