Снегът вече убива, лошото време взе първите си три жертви (Снимки)

Сняг

Студ и сняг сковаха Европа. В Сърбия валя цяло денонощие, в столицата Белград снежната покривка е 20 сантиметра. На някои места е натрупало до 50 см. Трима души загинаха при автобусна катастрофа в южната част на страната.

Автобус с македонска регистрация е поднесъл на пътя и се е преобърнал на магистрала близо до град Лесковац. При инцидента, който е станал през нощта, са загинали трима души, 32-ма са пострадали. Състоянието на четирима от тях е сериозно. Побеля и половин Румъния. В 9 окръга в западните райони на страната е обявен оранжев код, за други 17 е в сила жълт. Съобщава се за затворени пътища и катастрофи. Летищата работят при зимни условия.

В Западна Румъния снежна покривка и паднали дървета блокираха на места железопътното движение. Очаква се снеговалежът да продължи. Мокри и хлъзгави са пътищата и в северозападните, източните и централните части на Хърватия.

Заради зимните условия е забранено движението на камиони с ремаркета в планината Лика и по всички пътища от Истрия до Далмация и обратно. Ограничения има на места и заради силен вятър. С подобни проблеми се справя и Унгария.

Сняг покри и много райони на Австрия, включително столицата Виена, а в планините отбелязват истинското начало на ски-сезона. Сняг вали и в Швейцария, зимното време предизвика и там автобусна катастрофа с една жертва край Цюрих. Службите на летището в града поддържат трафика в зимни условия.

Преди минути обаче, справка на сайта им показва, че ситуацията се влошава и в други райони. Жълтият код за сняг и поледици вече важи за 6 области, а именно: Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище и Разград.

В тях се очакват усложнения и образуване на поледици. Максималните температури ще са между 0° и 5°, по морския бряг до 10°.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ