Баневи в ужас – изкарват Коледа в затвора, имали резервации за Дубай

Баневи

Николай и Евгения Баневи са в ужас, че ще изкарат празниците зад решетките. Те споделили пред свои роднини, че са отчаяни, защото остават броени дни до Коледните празници, а няма никакви изгледи съдът да се смили над тях и да ги пусне под домашен арест.

„Евгения е много притеснена за децата. Въпреки, че бабите полагат грижи, майка й Мария е неотлъчно да децата, тя иска да излезе час по-скоро. Ситуацията за нея е много тежка, тя не е свикнала не само на такива условия, но и фактът, че ще прекара празниците зад решетките направо я смазва“, споделят близки до семейство Баневи. Николай пък поставил ултиматум на адвоката, да прави да струва, но да ги измъкне под домашен арест.

ПИК научи, че семейството имало резервации за празниците в супер луксозен комплекс в Дубай, но сега ще ги карат върху наровете в ареста.

Нямало надежда и да се „разболеят“, за да ги пусне съда, защото видели, че дори алкохолния император Миню Стайков, който на последното си дело отиде в инвалидна количка, пак се върна зад решетките.

Обвиненията срещу тях не само са доста солидни, но и няма изгледи съда да ги пусне, тъй като има голяма вероятност да се укрият. Както медията ни съобщи, зам.-главният прокурор Иван Гешев разкри, че Баневи имат 1 млрд. лева в швейцарска банка. С тези пари те могат да си позволят да се укрият без никакъв проблем, по примера на семейство Арабаджиеви, които още се издирват, докато сина им Вълчо продължава да търка наровете.

Баневи все пак са решили да направят няколко опита преди празниците да измолят свободата си, което обаче е малко вероятно.

Припомняме, че бизнесмените с печална слава са подведени под наказателна отговорнос за 7 престъпления от общ характер:

– За ръководене от Николай Банев на организирана престъпна група и за участие на Евгения Банева в същата престъпна група / чл. 321 ал.1 и ал.3 НК/;

– За длъжностно присвояване на пари и вещи, собственост на „Полимери“ АД, „Елма“АД,“Химически завод Панайот Волов“ АД и „Топлофикация Казанлък“ АД в общ размер на 84 682 896 лв./ чл. 203 ал.1 НК/;

– За избягване установяване и плащане на данъчни задължения в размер на 231 052 лв. на като управляващи „Полимери“АД, в размер на 1 515 235 лв. като управляващи на „Партнърс комерс“ ЕООД и в размер на 2 623 816 лв. като в управляващи „Елма“АД / три престъпления по чл. 255 ал.3 НК/;

– За пране на пари в особено големи размери – 589 811 132 евро и 225 000 лева / чл. 253 ал.5 НК/;

Шефът на „Антимафия“ Пламен Георгиев: Целим „големите риби“ – Баневи, Прокопиев, Христо Бисеров, кмета на Несебър, бизнесмени с по 20-30 фирми

Шефът на „Антимафия“ Пламен Георгиев: Целим „големите риби“ – Баневи, Прокопиев, Христо Бисеров, кмета на Несебър, бизнесмени с по 20-30 фирми

Проверяваме незаконно придобито имущество от фамилия…
на 13.12.2018
– За държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси / чл. 339 ал.1 НК/.

На 07.12.2018г. Специализираната прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд вземане на най – тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Евгения и Николай Баневи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ