Прокуратурата дава на съд мъж укрил 1 млн. лева от данъци

полиция

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Христо Г. за укриване на данъчни задължения в особено големи размери – престъпление по чл.255 ал.3 вр. ал.1 вр.чл.26 ал.1 от НК.

Христо Г. е предаден на съд, затова, че в периода 01.10.2011г. до 14.11.13г. в гр. София, в условията на продължавано престъпление, е избегнал

установяване и плащане на данъчни задължения в особено големи размери – 917 617.31 лева .

Той е реализирал престъплението като при воденето на счетоводството многократно съставял документи с невярно съдържание, в които отразявал сделки, без те да са реално осъществени. След това, при подаване на изискуемите от закона декларации пред ТД на НАП 25 пъти потвърдил тази неистина и по този начин ежемесечно намалял размера на дължимия към фиска данък добавена стойност.

Христо Г. заемал длъжността „счетоводител“ на търговското дружество, но реално ръководител и осъществявал цялата му търговска дейност .

Ако бъде признат за виновен Христо Г. може да получи наказание лишаване от свобода за срок от 1 /една/ до 8 /осем/ години и „глоба“ от пет хиляди до двадесет хиляди лева.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ