Марк Жирардели разкри как е станал собственик на „Юлен“

1545115246-541287

Аз съм мажоритарният собственик на „Юлен“. Придобих мажоритарния дял през 2016 година. Разкривам го сега, защото никой не ме е питал тогава. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия ски легендата Марк Жирардели, за когото вчера стана ясно, че е собственик на дружеството-концесионер на ски зоната в Банско.

Още през 2012 година си мислех, че би било прекрасна възможност да инвестирам в тази фирма, но няколко години течеше проучването на възможностите. Оглеждах се къде мога да инвестирам. Аз съм зимен човек и отдавна бях хвърлил поглед към Източна Европа. Банско има огромен потенциал и тази възможност ми се отвори преди няколко години. Фонд беше собственик на „Юлен“. Купих фирмата от него. Подписал съм декларация за конфиденциалност и не мога да обявя кой е фондът. Той обаче е много голям, присъства на три континента. Предполагам, че отрицателното напрежение, което се създаде около Банско, ги е решило да продават, уточни Жирардели.

С Цеко Минев ни свързват общи хобита – и двамата караме с удоволствие ски, разходките в природата и много обичаме планината, добави той. Не сме стъпвали извън границите на концесията, която ни е отпусната. Няма нищо постоено извън сектора на концесията и без строително разрешение. Трябва да се направи едно много точно замерване от независим институт, за да се уверят българите и правителството, че всичко е легално, каза собственикът на „Юлен“.

Той добави, че му е трудно да обясни в Западна Европа защо в Банско няма втори лифт. Казвам им, че не можем да си обслужим добре хората в Банско, защото чакат по два часа на лифта, а те ме питат Защо, нали в България нещата стават по-лесно. И ние имаме ски зони в национални паркове – само в Австрия има десетки лифтове, които се строят в защитени природни зони. Винаги ме е срам да кажа, че 10 години се опитваме да направим втория лифит в Банско и не можем. Вторият лифт е мого важен, защото искаме Банско да стане най-добрата ски зона, искаме Банско да стане известен в целия свят, каза още Марк Жирардели.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ