Пълен ужас във Варна: Расте броят на натровените деца

Болница

Новото около случая с учениците с хранително натравяне след коледно парти във Варна е увеличеният брой пострадали. “Както съобщихме вчера броят им беше 64 днес децата с главоболие, повръщане и диария са стигнали 97, каза за “Нова Варна” д-р Дочка Михайлова, началник на РЗИ-Варна. На съботното парти са празнували 96 деца, 58 от тях са се оплакали от стомашни проблеми, в неделното тържество 68 от тях, пострадалите са 39.

Така общият брой на учениците, които са потърсили лекарска помощ с оплаквания след партито на 15-и и 16-и декември става 97. Всички те са добре, повечето не са на училище. Извършени са проверки, взети са проби от храната и от персонала, както от заведението, където са празнували, така и от фирмата за кетъринг, доставила хапките и сладките неща.

“Някои от учениците са дали микробиологични проби, това ще ни помогне да установим какво е причинило натравянето. Проучването продължава”, коментира д-р Михайлова.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ