Съдът върна в ареста Ценко Чоков, хванат в ресторант, докато е под домашен арест

Ценко Чоков

Бившият кмет на село Галиче Ценко Чоков се връща в ареста, реши състав на апелативния спецсъд, оглавяван от Георги Ушев.

Решението на съда е по искане на прокуратурата. Чоков бе хванат от полицаи в заведение в кв. „Драгалевци“ на 17 декември без патерици в компанията на трима мъже. Същият ден той е имал разрешение от съда да посети зъболекар, но не и да посещава кръчма.

„Домашният арест означава ограничение na правото на свободно придвижване. Oт него могат да се допускат целеви отклонения, а не да бъде използван за други нужди“, посочиха съдиите. И добавиха, че не се съгласяват с адвокатите на Чоков Илиян Василев и Иво Найденов, че след като подсъдимият имал разрешение да посети зъболекар, това му давало право да ходи, където прецени.

Заради заболяванията, които Чоков има, магистратите разпоредиха да е под наблюдение в затворническата болница на ул. „Майор Г. Векилски“. Досега той бе под домашен арест на адрес в Студентски град.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ