Разкриха бъдещето на Лиляна Павлова и ще има ли промени в правителството

Лиляна Павлова

„Лиляна Павлова ще се върне като депутат от 1 януари 2019 година. От това ще спечелят само народните представители, защото тя е един доказан специалист“, коментира в интервю за Канал 3 председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Относно дали предстои обновяване на правителството, тя заяви, че това е право на министър-председателя. „Аз лично не очаквам, но премиерът винаги може да направи такива промени. Засега обаче не се очакват“, каза Караянчева.

Във връзка с договора за добросъседство между България и Македония и работата на групата създадена, за да изчисти проблемите, тя обясни, че в нея точно трябва да се правят оценки и забележки.

„Все още има притеснителни неща. Надявам се ангажиментите, които е поел г-н Зоран Заев да се спазват. Диалогът и добрите отношения трябва да бъдат на първо място.България много пъти е заявявала, че е „за“ Македония, „за“ Македония в ЕС“, обясни Цвета Караянчева.

Председателят на Народното събрание коментира и работата на парламента през 2018 година. Тя изрази съжаление, че на председателския съвет БСП не идват. „Което не е добре“, отбеляза Караянчева. Иначе по отношение на работата, тя обясни, че няма притеснение. „Жалко е, че БСП не предлагат зам. – председател. Но иначе нямаме организационни проблеми“.

„Цялата година мина наистина под знака на една борба между управляващи и опозиция. Следващата година ще е изборна и следва да заключим, че ще са много по-сериозни проблемите и отношенията между партиите.

Надявам се около всичките тези предизборни дебати обаче да има повече доза политики, а не толкова търсене на кирливи ризи, което да ангажира общественото внимание. Ако се съсредоточим в политики, ще бъде добре и за парламента“, каза Цвета Караянчева.

Във връзка с поредното вето на президента Румен Радев, Караянчева заяви, че е редно някой път да се говори с хората, предложили даден закон. Тя поясни, че не мисли обаче да кани президента в НС, защото той, както и премиерът винаги са добре дошли и имат право да са в парламента. По думите й, ветото ще бъде гласувано след 11 януари.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ