Ударна акция на полицията: Задържаха издирван руски наркобос в Бургас

Полиция акция

Руски гражданин, обвинен в държавата си за разпространения и производство на наркотици, бе задържан в Бургас от група „Издирване“ на отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР в Бургас.

Преди минути бе внесено искане за постоянен арест за Вангел Р. За него е постъпила официална молба от руската държава за екстрадиция.

В Руската федерация срещу Вангел Р. е повдигнато обвинение за нелегално производство, придобиване, съхранение, транспортиране, изпращане или продажба на наркотични или други психотропни вещества – престъпление. За престъплението е предвидено максимално наказание 20 години „лишаване от свобода“. Членът по който е подведен под отговорност означава, че е престъпник от сериозен ранг – наркобос.

Вангел е привлечен като обвиняем от руските власти през 2012 година, но така и не е открит. Бил е обявен за издирване с червен бюлетин на Интерпол, по искане на Интерпол – Москва. Задържан е благодарение на отличната работа на служители от ОД на МВР – Бургас.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ