Подсъдимият за смъртта на велосипедист в Приморско: Не съм аз, не съм карал колата

Катастрофа

„Не съм шофирал колата по време на катастрофата, за която съм подсъдим. Не съм виновен, защото цяла нощ не съм излязъл от базата, в която живеех в Приморско. Явно колата е взел някой друг, но нямам представа кой“, каза преди минути в кулоарите на Бургаския окръжен съд 59-годишният Владимир Колев.

Той е подсъдим за смъртта на 33-годишния Евелин Дуков, който бе премазан на велосипеда си на 3 декември миналата година на изхода на Приморско.

В момента председателят на съдийския състав решава дали да измени мярката на Колев „подписка“ в по-тежка, както поиска адвокатът на семейството на загиналия.

Според адвокат Ружиана Георгиева, която представлява близките на убития, в досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, уличаващи Колев в повдигнатото тежко обвинение. Според прокуратурата деянието е особено тежък случай, тъй като Колев е бил пиян зад волана и е избягал след инцидента.

Пред съда той се оплака, че гледа болната си майка, която е в деменция и иска да е на свобода, за да може да работи и да я издържа.

Близо 50 човека – близки роднини и колеги на убития Евелин, присъстват на съдебното заседание в бургаския окръжен съд. След минути се очаква разпоредителното заседание да започне отново.

Тъй като Колев не се признава за виновен, делото се разглежда по общия ред.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ