Шестокласници намериха голяма сума пари в Пловдив и я предадоха на полицията

пари левове

Четиримата шестокласници от ОУ „Душо Хаджидеков“ в Пловдив Александър Найденов, Виктор Йончев, Георги Дойков и Димитър Бозев, на 4 декември са намерили значителна сума пари, която са предали на първия срещнат полицейски служител. Днес достойните ученици бяха наградени пред журналисти с почетни грамоти от директора на ОД на МВР Пловдив ст. комисар Атанас Илков.

„Това е една почтена, доблестна и изключително достойна за уважение постъпка, каза Илков. Тези момчета са достойни граждани на Република България, и аз също като техните родители много гордея с постъпката им“, каза още той.

Ст. комисар Атанас Илков пожела в бъдеще да имаме много повече поводи, с които да се гордеем от постъпките на българските деца.

Директорът на ОД на МВР им пожела весели празници, да са още по-успешни и да им се сбъдват всички техни мечти. Пред журналистите децата разказаха, че са намерили разпиляната голяма купчина пари пред магазин до училището, в което учат и за миг не са се поколебали и я предали на първия срещнат полицай – служител на Жандармерията, ангажиран тогава с охраната на футболна среща.

Намерената значителна сума пари в левове и в момента се съхранява в Жандармерията, където очаква да бъде потърсена от собственика, който я е изгубил.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ