Смъртта уби мечтата на Татяна Лолова за диамантена сватба с нейния Славе

0000397554-article2

55 години любов! С хармоничен и щастлив семеен живот се гордееше Кралицата на смеха Татяна Лолова, която бе сполетяна от голяма трагедия навръх Коледа. По-рано днес сърцето на актрисата осиротя, след като спря това на съпруга й Светослав Светославов-Славето.

До днес семейството държеше един от рекордите за най-дълъг брак в родните арт среди. Запознали се през 1963 г. в Сатиричния театър, където Славето работел като реквизитор. След време, когато се оженили, се вдигнал голям шум, защото любимият й бил обикновен реквизитор, а пък тя – вече утвърдена актриса.

„Бащата на Слави беше шеф на ателието за декори в Народния театър и в Операта, работил е с най-големите сценографи и е бил много уважаван и много ценен от тях. Когато се роди нашият прекрасен син Сава, Слави беше театър-майстор и стана нещо като мода театър-майсторите да се женят за актриси. Мъжът ми е със средно образование, но чете много, книгите са му като наркотик. Пък и беше и все още е много, много красив“, разказвала е за благоверния си Лолова.

Със Славето били наистина неразделни, особено в последните години, когато различни болежки взели да тормозят и двамата съпрузи. Лолова, например, е с болни стави и болен кръст, затова най-много разчитала на съпруга си да я подкрепя и в ежедневните й дела, и в професионалните й ангажименти. Двамата не се отделяли един от друг, дори когато Лолова имала снимки.

„Аз бях реквизитор в театъра, а тя една от най-големите звезди. Всички мислеха любовта ни за невъзможна. Таня ми даде всичко! Много я обичам“, не криеше в редките си интервюта Славе. Хората от най-близкото им обкръжение се възхищавали на отдадеността им един към друг и преданата им любов. В ежедневието си двамата съпрузи предпочитали да се наслаждават един на друг, на спокойствие в своя дом. Славе обичал разходките, но актрисата ги избягвала. „Уморява я не само възрастта, но и славата. Хората я обичат и непрекъснато искат да се докоснат до нея, а човек често има нужда да остане сам със себе си“, обясняваше съпругът на театралната и кино звезда.

На всеки, който я попиташе за съпруга, Татяна Лолова казваше, че още е лудо влюбена в него. Голямата й мечта бе със Славе да празнуват диамантената си сватба. Тя се отбелязва след 60 години семейн живот. Мечтата й обаче не съвпадна със сценария на Съдбата…За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ