Разкритие: Централният плаж на Слънчев бряг даден на бизнесдама, съдружничка с жената на Таки (документ)

taki-v-bylgariq-iskat-da-me-ubiqt-88461

Новият концесионер на централния плаж в Слънчев бряг е фирма РВК 1, съобщи правителствената пресслужба.

Неин управител е бизнесдамата Вася Павлова. Според справка в Търговския регистър Павлова е съдружничка във фирмата „Акаунт Фактор“ с Боряна Шехтова, жената на издирвания от Интерпол Христофорос Аманатидис – Таки.

РВК 1 ЕООД ще вложи 342 409 лева за опазването на околната среда, дюните и защитените територии на плажа в Слънчев бряг. За 20-годишния срок на концесията цената на чадъра и шезлонга ще бъде по 10 лева.

Серия медийни публикации твърдят, че южния плаж в Слънчев бряг се стопанисва от близкия до ВИС Радо Слънцето, а северният е под контрола на приближени до Младен Михалев – Маджо. Същото изявление направи преди време и бившият вицепремиер Валери Симеонов.

В политическите среди се твърди, че истинската причина на кампанията против Симеонов е била битката му с мутренските концесии и заведения по плажната ивица на Слънчев бряг.

„Сега, след концесията за Вася Павлова, разбрахте ли защо Валери Симеонов трябваше да бъде махнат от правителството“, подхвърли пред ПИК депутат от ГЕРБ, пожелал анонимност.

В същото време Валери Симеонов отказа коментар по темата с новата концесия на Вася Павлова.

„ПИК“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ