ВМА на крак заради Иван Ласкин, специалисти в денонощна борба за актьора, близките се молят за живота му

Иван Ласкин

Денонощна борба за живота на Иван Ласкин водят най-добрите български лекари във Военно-медицинска академия, научиха ексклузивно колегите от ПИК. В болницата е сформиран консилиум от светила, които опитват различни лечения с надеждата да стабилизират състоянието на актьора. Той е там вече от две седмици, а не е постъпил на Коледа.

Лекарите не успяват да скрият, че Ласкин е в много тежко състояние, а близките му буквално се молят за живота му. Откакто е в интензивното отделение на ВМА медиците опитват различни лечения с надежда, че ще бъде стабилизиран, за да може да му бъде направена чернодробна трансплантация. До момента обаче показателите му не се подобряват, така че това да стане възможно.

Актьорът е в тежко състояние именно заради чернодробната недостатъчност, която била в почти 100%. Заради това в последните дни започнали да не работят стабилно и да отказват и други органи в тялото му, което влошило допълнително състоянието му. Това е и причината да не може да бъде стабилизиран достатъчно, за да претърпи евентуална трансплантация.

Ако все пак показателите му се подобрят, той ще бъде в най-сигурните ръце, защото във ВМА работи най-добрият екип от трансплантатори. Те също за били включени в медицинския консилиум, който лекува актьора и търси решение за спасяването му. За жалост обаче на този етап никакви операции не били възможни и лекарите разчитат само на медикаментозно лечение.

Припомняме, че Иван Ласкин от месеци има здравословни проблеми. Той лежа близо два месеца в болница през есента, но явно лечението там не е дало желания резултат. Съпругата му Александра Сърчаджиева отказва да коментира тежката ситуация в семейството и е помолила и приятелите им да бъдат деликатни в този момент.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ