Татяна Лолова разплака България с думите си след смъртта на мъжа й: Славето много се измъчи

Татяна Лолова

Прощаването със Светослав Светославов ще бъде в най-тесен семеен кръг. Това е желанието на актрисата

„Много се измъчи. Крепи ме споменът за него. Той винаги е тука.“

Това сподели Татяна Лолова след кончината на съпруга си Светослав Светославов-Славето, приемайки съболезнованията на редакцията на „24 часа“.

Човекът, с когото бяха заедно 55 г. и който винаги беше до нея, си отиде в ранната сутрин на 26 декември след бързо развил се рак на панкреаса.

Славето ще бъде изпратен от близките си в събота (29.12.).

Пожелал да бъде кремиран.

Лолова, синът им и снахата внуците, са били до него и предано са се грижили, борейки се със страшната болест. Актрисата намерила сили да уважи премиерата „За какво ви е Дон Кихот“ на колегите си от Сатирата, но си тръгнала веднага след началото.

След кончината на Славето домашният и мобилният телефон на актрисата бил изключен. Но когато разбрала колко много хора са обичали и ценили нейният съпруг, започнала да приема съболезнования.

„Държи се, но тя си знае какво й струва. До края имаше надежда, че ще стане чудо и той ще оздравее“, казват нейни близки.

„Той беше такъв стоик, искаше да спести на Таня дори болката, не даваше израз на страданието. Беше позитивен човек, силен характер, открояващ се, но ненатрапчив. Никога не е причинил болка на друг. А как обичаше Таня…“, каза приятелката на семейството Юлия Пискулийска – известна журналистка и писателка.

Тя с тъга си спомни какъв великолепен домакин бил Славето. Разказа за неговите картини, пълни с цветове и енергия, нарисувани с цялата страст на човек, открил магията на четката и посветил се на нея.

„Таня пожела Славето да бъде изпратен в изключително тесен семеен кръг – един племенник на Славето, синът им, внуците и снахата. Никой друг не е поканен. Те бяха изключително сплотено семейство, силно привързани един към друг, и вероятно искат да са само те заедно в този тъжен миг“, разказа Пискулийска за желанието на актрисата.

Лолова се надява хората да се съобразят с молбата й и сбогуването й с любимия й съпруг да не бъде помрачено от чуждо любопитство.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ