Джебрие, изхвърлила бебето си във Водното огледало: Много съжалявам

Image_7218995_126

„Много съжалявам“ – това бяха единствените думи в съда на 27-годишната Джебрие Христова, която изхвърли новороденото си бебе във Водното огледало в Кърджали.

Тя не говори български език и в съда е с преводач. В момента съдът заседава по делото, след като майката бе привлечена като обвиняема по случая.

Джебрие е родила момченцето живо на 18 декември край Водното огледало и го изхвърлила във водата. Към 16 часа, обаче състоянието й се влошило и тя потърсила помощ в кърджалийската болница.

Пред медиците жената обяснила къде е родила детето и на място били изпратени полицаи. Те успяха да открият бебешкото трупче на следващия ден по обяд, като преди това се наложи източването на Водното огледало.

Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Откритото мъртво бебе е седмото дете на майката. Последните й 2 деца са били дадени в приемно семейство. Трите, които са по-големи, са настанени от социалните работници при родителите на бащата. Джебрие е имала още едно дете, което е починало като бебе.

Снимка: Ненко Станев


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ