Великото преселение за празниците продължава: 530 000 софиянци потеглиха, чака ни ад на „Тракия“ и „Хемус“

Коли, Трафик

Голямото изтегляне на автомобили от столицата за втората серия от почивни дни започна още в петък след 14:00 ч. Очаква се интензивното движение да продължи и в събота. Общо 530 000 са българите, които ще пътуват извън града. По основните пътни артерии ще има засилено полицейско присъствие. Екипи на КАТ ще бъдат разположени и на изходите на София, за да регулират движението.

По АМ „Тракия” и АМ „Хемус” временно са преустановени ремонтите. От полицията призовават да не използваме аварийните ленти и да проявим търпение, ако все пак попаднем в задръстване. Очакват се и засилени проверки за превишена скорост, употреба на алкохол и наркотици, както и за неправоспособни шофьори.

В събота сутрин трафикът в района на Благоевград, в посока Гърция, не беше интензивен. Проходът „Предел” е напълно почистен и подготвен за пътуващите към Банско, съобщава Нова телевизия.

Част от българите избраха да прекарат празника в западната ни съседка Сърбия. Движението на ГКПП „Калотина” в първата сутрин от уикенда беше спокойно.

Близо с 4% са се увеличили българите, които са посетили Сърбия по време но Коледните празници.

Очаква се засилен трафик и към Македония.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ