Последно сбогом: Племенникът на Гала кремиран, семейството събра 10 000 долара дарения

1545998621-1545460499-1545389255-1545324326-orig

Племенникът на Гала, застрелян от американски полицай на 10 декември, е бил кремиран, пише „Уикенд”. Семейството избрало център по кремация в американския град Бъфало, където живее повече от 20 години, вместо традиционното за България погребение.

Приятелите на убития Джордж (Георги) Пенев решиха да го изпратят, облечени в пурпурно. Това бил любимият му цвят. Идеята била на неговата приятелка Лори. „Харесва ми, защото пурпурното е било запазено за кралете. Бил е елитен цвят, тъй като багрилото, с което го постигали, е било много рядко и скъпо. Не се сещам за друг цвят, който би паснал по-добре на характера на Пенев”, коментира близък на убитото момче.

Малко след смъртта на младежа, семейството му съобщи, че църковната служба, на която близките му ще си вземат последно сбогом с него, е насрочена за събота сутринта, 22 декември, в местен християнски храм. След това всички щели да „празнуват живота на Пенев” – с тези думи бе определено събирането на семейството и приятелите, което обикновено се прави след погребение. През това време тялото на самия Джордж е било откарано в център по кремация. Засега не е съобщено какво ще стане с праха на младия мъж. Не е ясно и точно каква е причината за избора на кремацията вместо далеч по-разпространеното сред българите стандартно погребение. Предполага се, че една от основните причини е по-ниската цена.

Така или иначе, за броени дни приятелите на мъртвото момче събраха около 10 хиляди долара.На фона на американските такси тези пари далеч не са толкова много, колкото изглеждат в България. Само за кремацията в САЩ средната цена е около 2000 долара. Отделно се плаща за църковната служба, катафалката, цветята и т.н. Още по-скъпо е, ако се прави традиционно погребение, което включва покупка на парцел за гроба.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ