От последните минути: Мариана Векилска хвърли голяма бомба в ефир (Снимки)

1546159951-marr

„Напускам телевизията. Отивам в Брюксел, където ще работя в европейска институция. В живота има динамика и 18-те години, които прекарах тук, са целия ми съзнателен живот. Време да стана добра в още нещо. Трудно се разделяш със семейството си, На 25 дойдох в bTV и бях единствения репортер в сутрешния блок. Шегувам се, че няма нещо, което не съм правила в bTV освен да мина с прахосмукачка. Но направих и това. Време е да тръгна в нова посока.“ Това съобщи преди минути самата Мариана Векилска в „Тази събота и неделя“ по bTV.

„Тук се срещнах с най-близките ми хора. Няма моменти, в които сте ме ядосвали. Най-веселия ми ефир беше, когато Калин Врачански искаше да му танцуваме, за да го интервюираме“, сподели още тя.

„Зная само, че ще работя в европейска институция, която е част от еврокомисията. Още не зная къде ще живея и какво точно ще се случи. Ще организирам всичко в следващите няколко дни. Надявам се в един момент да се видя отново със зрителите и да се съберем с вас. Благодарна съм за всички тези стъпки, които направих тук“, каза още Векилска и прегърна колежките си.

Мариана Векилска е журналист в bTV от създаването на телевизията през 2000 г. Завършила е столичната Английска гимназия и Международни икономически отношения в УНСС. В САЩ е карала курсове по драма в университета на Централна Флорида. Работила е в правителствената информационна служба в Министерски съвет.

Журналистическият ѝ стаж започва от Нова телевизия, където е била водеща на сутрешния блок. По-късно е работила като репортер и водеща в Канал 3. В bTV е от самото начало на телевизията. В началото е репортер, а три месеца по-късно става водеща на сутрешния блок “Тази сутрин”, заедно с Огнян Бояджиев. Впоследствие на негово място до Мариана на екрана застава Николай Бареков. След като 5 години води предаването „Тази сутрин“, тя излиза в майчинство. По-нататък става водеща на бТВ новините и репортер. Водеща на предаванията „Тази събота“ и „Тази неделя“.

Омъжена е за Симеон Колев (водещ на сутрешното предаване по Бг радио- Стартер) и имат две деца Габи Колева и Момчил Колев.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ