Горещо разкритие за Митьо Очите: Разбра се къде ще празнува Нова година, 4 дни след това ще..

митьо очите

Димитър Желязков ще бъде екстрадиран в България веднага след Нова година. това съобщи Флагман.бг, позовавайки се на достоверен източник в Специализираната прокуратура.

На 4 януари несебърският Капи ди тути капи ще бъде качен на самолет от Истанбул до София при извънредни мерки за сигурност.

Документите му от няколко дни са готови, съдът разреши връщането му, има зелена светлина и от тамошното външно министерство, но логистиката изисква повече време.

Не се предвижда Митьо Очите да ни бъде върнат с чартърен полет, а ще се използва обичайната процедура – граждански самолет с охрана. Тя със сигурност ще е далеч по-солидна от тази на Евгения и Николай Баневи, които бяха екстрадирани с различни полети, пазени от по неколцина служители на съдебната охрана.

За тях бяха отцепени последните два реда и не се предвиждаше нещо извънредно. При Желязков мерките за сигурност ще са доста по-сериозни. Заради това се търси и слабо натоварен полет, а е повече от ясно, че навръх празниците това няма как да се случи.

Анализирайки пътникопотока и от българска, и от турска страна са предвидили да извършат екстрадицията на 4 януари 2019 година.

Турските власти ще ни предадат Митьо Очите на борда на самолета, а веднага след кацането в София още на пистата Желязков ще бъде натикан в специализираните бусове на Съдебната охрана, след което ще бъде отведен към следствения арест на „Г. М. Димитров” в София. Условията, които го очакват са същите като на Иванчева и семейство Баневи – килия за четири човека с открита тоалетна и много малко прозорче.

Ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев разкри преди 20-ина дни, че Желязков е бил крайно недоволен от условията в турския затвор, където е от 2 август т. г. Митьо Очите е писал няколко жалби до българския консул, защото турските власти не искали да му осигуряват медицински грижи, от каквито твърдял, че се нуждае спешно. Освен това бил настанен в килия с 50 престъпници от целия свят.

Негови близки твърдят, че здравословното му състояние действително се е влошило, а той е отслабнал неузнаваемо.

Вероятността да бъде освободен с по-лека мярка в България клони към нула, защото цялото досъдебно производство срещу разбитата през август група на Митьо Очите се бави заради неговото бягство. Още щом пристигне спецпрокуратурата ще го разпита и проведе серия от различни процесуални действия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ