Борисов каза тежката си дума: Без винетка за северната тангента

Бойко Борисов инспекция на Асеновградсо шосе 02

Няма да се плаща за винетка за Северната скоростна тангента. Това съобщи премиерът Бойко Борисов след срещата му с министрите на регионалното развитие, финансите и вътрешните работи – Петя Аврамова, Владислав Горанов и Младен Маринов и шефа на АПИ инж. Светослав Глосов.

По думите му държавата може да си позволи да не събира такси от винетка за Северната скоростна винетка заради по-добрата събираемост на приходите от службите. Той е разпоредил да се запази положението от 2018 г.

Борисов разясни, че смисълът да се строят тангенти и дъги е да са в услуга на гражданите и те да се пътуват по- безопасно и лесно.

По думите на премиера общините не тр1бва само да искат големи пътища, но и да ги поддържат.

„Сдружението на общините не само да се събират за по няколко дена Албена, но да направят така, че пътищата да са общински и да си ги поемат и поддържат. Държавата е вложила над 200-300 млн. лв. в тези тангенти. Подарява ги на общините, те да си ги поддържат. Защото сега кметовете, за съжаление все от ГЕРБ, им е много лесно да казват -държавата. Хубаво, държавата ги построи, плати кофинансирането, поддръжката сега пак ли държавата да прави“ , каза Борисов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ