Дъщерите на покойния Наим Сюлейманоглу направиха нещо неочаквано

Наим Сюлейманоглу

Отказаха се да обжалват съдебно решение и то влезе в сила

Японката Секай Мори официално вече е дъщеря на Наим Сюлейманоглу. Двете му деца от друга връзка Езин и Сезин се отказаха от обжалването на съдебното решение, което определи бащинството на 3-кратния олимпийски шампион, и то влезе в сила, обяви адвокатът им Азиз Демир.

На 3 януари миналата година Секай заведе дело в 4-и семеен съд в квартал “Буюкчекмедже” в Истанбул, като искаше да бъде призната за дете на Наим, който почина на 18 ноември.

Заради това през лятото бе ексхумирано тялото на великия щангист, за да бъде взет материал за сравнение. Секай и нейната майка Наоми вече бяха предоставили такъв по съдебен път.

В началото на есента съдията призна, че Секай е дъщеря на Наим, защото според доклада на института по криминалистика това е 99,99% сигурно според анализа на пробите.

Две от другите три дъщери на Наим бяха категорични, че не го приемат. В крайна сметка обаче явно са решили, че битката е загубена.

Секай е родена в Анкара от връзката на Наим с японската журналистка Киоко Мори по време на олимпиадата в Сеул. Щангистът дори лично присъства на раждането. След няколко месеца обаче Наоми си събира багажа и се прибира в родината си. Връща се само веднъж, но така и не успява да се свърже с родения в село Птичар до Момчилград Наим.

Едно от последните желания на Наим бе да се открие четвъртата му дъщеря. Брат му Мухарем го изпълни и момичето бе открито. Нейната майка дори бе в Истанбул, за да посети гроба на Наим.

Въз основа на окончателното решение на съда дирекцията по населението в министерството на вътрешните работи в Анкара трябва да издаде нов акт за раждане на Секай, в който името на Наим да фигурира като баща.

Сюлейманоглу няма брак с нито една от трите жени, от които има деца. Другите си три дъщери обаче е признал официално и те носят неговата фамилия.

Сега наследството на Наим ще трябва официално да се дели на четири. Това вероятно е причината за делото. Според турските медии в последните си дни той е успял да продаде малкото му останали имоти на стойност от около 2 милиона евро и е купил сграда в престижен квартал на Истанбул, като рентата от нея трябва да отива за децата му.

Наим почина от кръвоизлив в мозъка, след като бе приет в болница с отказал черен дроб. В крайна сметка му бе намерен донор, но организмът му не успя да се справи с трансплантацията, която бе направена в най-престижната турска клиника.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ