Снегът за Йордановден заваля, 130 снегорина са на терен в София

Заснемане

Във връзка с валежите от сняг в южните и източни райони на Столична община тази нощ са извършени обработки със смеси срещу заледяване. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Снегът за Йордановден заваля, очаква се до неделя да натрупа. Тогава и темпретарутирете ще паднат до -10 градуса, което означава че мераклиите да вадят кръста, ще трябва да скачат в ледена вода.

Поверията твърдят, че ако хвърленият във водата кръст замръзне, предвещава здраве и голям берекет. Ако пък времето на Богоявление е студено и сухо, се приема като знак за плодородна и добра година.

Обработени са улици и булеварди, по които се движи обществения транспорт, общински пътища и основни улици в районите Панчарево, Витоша, Студентски, кв. ”Горна баня”, „Триадица”. В момента продължава работа по вътрешно-квартални улици в район „Витоша”. Обработени са и участъци от Южната дъга на Околовръстен път. На терен са над 130 снегопочистващи машини. Опесъчаване е извършено на планинските пътища във Витоша Драгалевци – Алеко и Бояна – Златни мостове. Градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути.

Прогнозата за времето е за усилване на вятъра, снеговалеж и понижение на температурите. Напомняме на шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия. В кризисните центрове на Столична община са потърсили подслон 140 души, останали без дом. В тях те получават храна и възможност да пренощуват.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ