Голям удар: Хванаха германец с над 2 кг и половина контрабандно злато на „Капитан Андреево“

Image_7225628_126

Над 2,5 килограма контрабандни златни изделия и накити откриха и задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево при проверка на лек автомобил, съобщиха от Агенция „Митници“.

Колата с чужда регистрация е пътувала от Турция за България и е била управлявана от немски гражданин. Шофьорът е пътувал сам. Пред българските митнически служители той е заявил, че не внася нищо за деклариране. По метода „анализ на риска“ и професионална преценка, служителите са селектират автомобила за щателна митническа проверка.

При проверката в джобове в дрехите на шофьора и в кутии в различни чанти с лични вещи са били открити над два килограма и половина изделия и накити от жълт метал, които според извършената експертиза са от висока проба злато с общо тегло 2563,10 грама на обща стойност 177 033 лева.

Ювелирните изделия са били иззети и подлежат на отнемане в полза на държавата. По случая е било образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ