Край на драмата: Свалиха „Господари на ефира“ от екран

Господари на ефира

Предаването „Господари на ефира“ официално падна от програмнаха схема на Нова телевизия, след като договорът на продуцентите Магърдич и Джуди Халваджиян с медията изтече на 31 декември.

Още тогава Джуди Халваджиян, който пряко е зает с продуцирането на „Господарите“, коментира казуса пред медията ни, като заяви, че има огромна вероятност Рачков, Зуека, Мария Игнатова и компания да напусна окончателно Нова телевизия. „В момента сме в преговори и телевизията, която заслужава „Господари на ефира“, ще получи „Господари на ефира“. Преговаряме с всички телевизии“, коментира един от собствениците на „Глобъл Вижън“.

От 1 януари екипът на предаването е разпуснат в неплатен отпуск. Реално, последният им работен ден, макар и на запис, бе в Новогодишната нощ. Според Халваджиян „господарското“ шоу е надминало по рейтинг вървящото на гърба му и продуцирано от Евтим Милошев и Любо Нейков „Комиците“ по Би Ти Ви. В пиковите моменти аудиторният дял е достигал до 37.73%. Смята се, че именно Би Ти Ви ще бъде телевизията, в която напролет Рачков и Зуека ще се завърнат в ефир, тъй като според източници от медийните среди братя Халваджиян са получили неустоима оферта от конкурентната на Нова медия.

Припомняме, че реномето на „Господарите“ се разклати през миналата година заради скандала с Димитър Върбанов. Репортерът стана за резил и компрометира шоуто, като симулира, че по време на свое разследване в складове за хранителни стоки във Велико Търново е бил пребит. Склададжиите обаче отвърнаха на удара с видео от охранителните камери, което ясно показа, че Върбанов е инсценирал нападението.

Скандалът още повече се завърза, след като в него бе въвлечен и премиерът Бойко Борисов. Той реагира мигновено, макар и на посещение в Съединените щати. От там призова за сурови санкции за „нападателите“, които в последствие се оказаха невинни.

Смята се, че целият този позорен случай е една от причините Нова телевизия да не поднови договора си с „Глобъл Вижън“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ