Сметки: Похарчихме 2 млрд. лева по празниците

пари

2 млрд. лева сме похарчили по коледните празници, по данни от касовите апарати. Гости по темата в сутрешния блок на БНТ бяха психологът Ани Владимирова и икономистът Стоян Панчев.

Българите сме склонни да събираме пари за лош повод. Обичаме да се представим добре, тъй като е важно за нас сравнението с околните, за да покажем, че не сме по-назад. Хората по малките населени места се грижат основно за храна и трапеза, в големите населени места хората инвестират в спомени, тъй като и в по-голяма степен могат да си го позволят, заяви Владимирова.

Според икономиста Стоян Панчев от общата картина трябва да видим как се разпределят харчовете по празниците. Едната голяма група са пенсионерите, които нямат необходимите средства. Те разчитат на система, която е в тежко състояние и почти не спестява.

Миналата година сме постигнали икономически връх, официалните очаквания за тази са за не толкова голям ръст и евентуална рецесия през 2020 г., коментира Панчев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ