Трагедия: Почина една от първите и най-известни чалга певици

pexels-photo-220618-1280x960

Една от първите певици в музикалния гигант „Пайнер“ е починала навръх Нова година на 69-годишна възраст. Таня Мутафова е първата изпълнителка на хита „Птица бяла“, написан от Радо Шишарката за нея, а по-късно песента бе изпята и от по-младите ѝ колежки Еми Стамболова и Емилия, съобщава „Телеграф“.

„На 31 декември си отде една великолепна певица и колежка – Таня Мутафова. Поклон пред паметта ѝ. Първият ми спомен с нея е свързан с тази незабравима песен, която за първи път чух на моя бал. Почивай в мир, Таня! Ще те помня“, написа във Фейсбук певицата с най-големия естествен бюст в „Пайнер“ – Силвия Младенова.

Нейният мениджър коментира пред „Телеграф“: „Преди малко разбрах. Не съм я виждал от много години. За последно – на пътя от Стара Загора за Димитровград. Беше спряла с дъщеря си да си купят дини. Беше много доволна и благодарна за това, че със Силвия ѝ бяхме уредили да пее в Китен. Бог да я прости“.

Таня Мутафова е родена на 10 ноември 1949 г. Издава първия си албум „Бяла птица“ през 1995 година, следват „Любовта е за двама“ – 1997, „Силата на любовта“ – 1999, и “The Best” – 2000. През септември е говорила с тонрежисьора Ленко Драганов да направят нови записи за предстоящия ѝ през 2019 година 70-годишен юбилей. Тя, обаче, внезапно се разболяла и песните останали нереализирани.

През 2015 г. певицата е направила Сдружение на собствениците на блок 19 в ж.к. „Орфей“ в Хасково, чрез което направи санирането му. Именно покрай тази си дейност жената е закъсала със здравето. Нейни колеги разкриват, че в края на годината дори е постъпила в болница, но антибиотиците не дали резултат.

Покрай Коледа състоянието ѝ се подобрило, но преди Нова година внезапно отпаднала и починала. Най-близките я погребаха в Хасково вчера.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ