Огромна победа: Медицинска сестра от Либия осъди 9-има мъчители за 500 000 лева

Image_6371446_500_0

Медицинската сестра Нася Ненова, която бе осъдена по така нареченото СПИН дело в Либия, беляза победа в Софийския градски съд срещу деветима мъчители в Триполи.

Ненова ги осъди на 500 000 лева за имуществени и неимуществени вреда, които са й били нанесени от 2 февруари 1999 г. до 24 юли 2007 г.

Решението е на съдия Вергиния Мичева- Русева. За него първо съобщи правният сайт defakto.bg. От решението на съда става ясно, че либийците, които са били призовани по това дело на адреса на Главното следствено управление в Триполи трябва да платят и 26 617 лв. на Ненова, които са за пропуснати доходи от това, че тя, докато е била арестувана в Либия, не е можела да работи.

За да се докажат болките и страданията на Ненова по делото са разпитани свидетели, назначени са били и експертизи. Съдът е ползвал и международни договори и закони, с които да установи, че Ненова е била подложена на изтезание и унизително човешко отношение. Решението на Софийския градски съд е безпрецедентно и позовавайки се на него успешно могат да приключат в България и останалите дела на другите медицински сестри, съдени и осъдени в Либия



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ