Стоянка Мутафова чества „70 години на сцена“ на рождения си ден

Стоянка Мутафова муки

Стоянка Мутафова ще чества 70 години на сцената с юбилеен спектакъл на 2 февруари.

Това съобщиха за БТА организаторите. Йорданка Христова, Силвия Кацарова и Виктор Калев са само част от гостите, които ще я поздравят от сцената на зала 1 в НДК. Примата на българския театър и кино ще зарадва публиката си навръх рождения си ден /2 февруари/ от 19.30 часа. Освен „Г-жа Стихийно бедствие“ в светлините на прожекторите ще бъдат още и актьорите: Любо Нейков, Ненчо Илчев, Албена Павлова, „Тоника Домини“ и още от звездите на родната театрална и музикална сцена.

„Кралицата на българската комедия“, както я описва Ройтерс, има в актива си изключително богата палитра от роли. Първата й е още от 1945 г., когато играе прислужница в пиеса на Молиер. Завършва класическа филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Държавна театрална школа в София. От 1946 г. до 1949 г. работи в театър в Прага, а от 1949 до 1956 г. е в Народния театър. Тя е един от основателите на Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов“, където работи от 1956 г. Стоянка Мутафова участва в много от емблематичните български филми като: „Специалист по всичко“, „Любимец 13“, „Топло“, „Бялата стая“, „Кит“, „Езоп“ и други. Днес, на 96 години, актрисата продължава да играе активно, да изнася представления из страната и на сцената на Сатиричния театър в София.

Билетите за юбилейния спектакъл се продават в мрежата на Тикетпортал. От днес поради големия интерес в продажба се пуска и втори балкон. Билети могат да се намерят още в Билетен център в НДК, Билетна каса на „Арена Армеец“, книжарници Booktrading и бензиностанции ОМВ. Цената им е от 20 до 70 лв. според мястото в залата.


One comment

  • ПАЛИВЕЦ

    07.01.2019 at 17:49

    КАТО ГЛЕДАМ СНИМКАТА, ПРЕДЛАГАМ ЮБИЛЕЙ ДА ПРАЗНУВА И МУКИ – 70 ГОДИНИ НА РЪЦЕТЕ НА МАМИНКА !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ