Корите от мандарини и портокали вършат чудеса, не ги изхвърляйте

Портокал

Коледните и новогодишни празници най-често свързваме с топлина, чай, горещ шоколад, домашен уют, и особено с аромата на канела, портокали и мандарини. Много от нас са свикнали още от малки след като обелят цитрусовия плод, да сложат кората на радиатора, за да ухае добре вкъщи.

Оказа се, че това е много добра идея, но корите от мандарини и портокали имат и други невероятни приложения, които може да направят чудеса с дома ви. Оказа се, че за да имаме чиста и приятно миришеща къща не ни трябват много неща, а именно корите от мандарини и портокали.

Свежите кожи от мандарина, разположени на рафтове, където се съхраняват торби, буркани, кутии с храна и какво ли още не, ефективно защитават кухнята от редица вредители и насекоми, включително молци и мравки.

Корите от мандарините и портокалите може да сложите и в декоративни чинийки, а тях на различни места из стаите, като по този начин отново си осигурявате свеж и приятен аромат, който ще се носи из целия ви апартамент, пише jenata.blitz.bg.

Снимка: Shutterstock



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ