Каракачанов директно от размириците във Войводиново отсече: Махалата да бъде срината незабавно!

romi11

Всичките жители в незаконните постройки в циганската махала в село Войводиново вече са се изнесли. Това показа проверка на Канал 3.

Припомняме ви, че по-рано днес вицепремиерът Красимир Каракачанов инспектира опразнените помещения и дворове и отсече, че „циганите в България станаха изключително нагли, а търпимостта на обществото се изчерпа“.

Жители на тази махала в момента няма, тя е изцяло празна – прави впечатление на всички.

Вчера във Войводиново за малко не се стигна до извънредна ситуация след циганските погроми. За щастие не се стигна до втора Катуница.

„Всички незаконни къщи в ромската махала във Войводиново ще бъдат съборени моментално“, призова вицепремиерът Красимир Каракачанов, който направи обиколка на гетото в пловдивското село. С него бе директорът на полицията ст. комисар Атанас Илков и кметовете на селото и община „Марица”.

Още сутринта е станало ясно, че над 10 къщи и различни постройки нямат никакви строителни книжа. Въпреки това, всички те имат партиди в ЕВН и плащат законно електричеството си.

Министърът на отбраната заяви, че държавата спешно трябва да вземе мерки, с които да се сложи край на беззаконието, което цари в тази група.

Тази вечер жителите на Войводиново отново се събрат на протест.

Снимка: Traficnews.bg



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ